Bestyrelsens rolle under corona-krisen

I dagens udgave af Børsen, har Redaktionschef Marianne Kristensen Schacht på en fin måde fanget pointerne i hvordan bestyrelsen, Kim Pedersen og Peter Larsen sikrer fremgang under corona-krisen. Artiklen giver dig et åbent og ærligt indblik i bestyrelsens arbejde samt 3 gode råd til bestyrelsens rolle under krisen

Åben, ærlig og hurtig udveksling af synspunkter er nødvendig når der etableres kriseberedskab

Statsministerens alvorsord om at lukke Danmark ned var kun få timer gammel, da ejerleder Kim Pedersen og hans bestyrelsesformand Peter Larsen kaldte ledergruppen til beredskabsmøde i snedkervirksomheden Arne Pedersen i Greve syd for København.
Den mere end 40 år gamle familievirksomhed med 150 ansatte skulle lynhurtigt skabe overblik over, om medarbejderstaben skulle sendes hjem, og om det renoveringsarbejde, virksomheden primært lavede nu med ét var lukket ned. Bestyrelsesformanden tog som den første ordet.

“Det, vi nu kommer til at kommunikere ud til medarbejdere og kunder, er det vigtigt, at der er fuld enighed om i bestyrelsen og ledelsen,” lød det fra Peter Larsen, der siden 2017 har været bestyrelsesformand hos Arne Pedersen.

Sådan starter artiklen på side 12-16 i Børsen den 26. april 2020 hvor du også finder 3 gode råd til SMV-bestyrelsernes krisehåndtering:

 1. Afklar bestyrelsens mandat i forhold til, hvor
  meget de må fylde i virksomhedens daglige
  drift. Er der særlige kompetencer i bestyrelsen,
  som virksomheden med fordel kan trække på
  nu?
 2. Afklar om eksisterende planer og strategier
  skal bruges fremadrettet. Tilpas og juster.
 3. Kommuniker med én tunge til medarbejdere
  og kunder. Afklar hvor ofte og hvor tæt,
  der skal følges op og justeres til. I Snedkermester
  Arne Pedersen taler formand og ejer
  sammen både morgen og aften for tiden.